6000 метрів над рівнем моря: Porsche 911 видерся на вулкан

0
441
porsche-911-climb-volcano
-->

Два міцні Porsche 911 спромоглися заїхати на найвищий вулкан у світі – Охос-дель-Саладо в Чилі. І це був лише перший тест.

Porsche побудував пару позашляховиків 911, спеціально розроблених для подолання найвищого у світі вулкана Охос-дель-Саладо в Чилі, вершина якого розташована на висоті 6893 метри над рівнем моря.

НОВИНИ, ТЕСТ-ДРАЙВИ, ОГЛЯДИ: ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ TELEGRAM-канал УКРАЇНА ЗА КЕРМОМ. ВСЕ ПРО АВТО

porsche-911-climb-volcanoНа першому ж тесті команда відомого гонщика та ентузіаста Ромена Дюма на цих Porsche 911 змогла подолати висоту у 6007 метрів. Що вражає, враховуючи розріджене повітря, 30-градусний мороз та повну відсутність доріг. Нагадаємо, що рекорд висоти для підйому, досягнутим колісним транспортним засобом, встановлено Mercedes-Benz Unimog у 2020 році – 6694 метри.

porsche-911-climb-volcanoТрилітровий 6-циліндровий твін-турбо потужністю 443 к.с., добре впорався з розрідженим повітрям, яке налічує всього половину кисню у порівнянні з рівнем моря. Ключовою модифікацією стали портальні осі, які збільшили дорожній просвіт до 35 сантиметрів, та 7-ступенева механічна коробка передач з нижчими передавальними числами.

porsche-911-climb-volcanoБуло також встановлено пристрій Warp-Connecter, що забезпечує постійне навантаження на колеса – навіть коли шасі зазнає екстремальних рухів, і, як наслідок, покращує зчеплення. Нарешті, у передній частині автомобіля було додано лебідку. Крім того, автомобілі оснащені спеціальним легким, але надзвичайно міцним захистом днища з арамідного волокна, що дозволяє ковзати по камінню.

porsche-911-climb-volcanoХоча Porsche не планує запускати у виробництво такі міцні 911, очікується, що найближчим часом автовиробник випустить ще більш потужну версію.

Cayenne відпочиває: Porsche готує новий флагманський позашляховик

Tesla проїхала майже 3000 км, не підключаючись до розетки

Скоро у продажу: сучасний Citroen Berlingo отримав дивовижну версію

Додати коментар