7000 км запасу ходу: британці запустять у продаж дивовижний позашляховик

0
12942
Fering Pioneer
-->

Компанія Fering Technologies незабаром відправить у серійне виробництво найбільш далекобійний у світі позашляховик з фантастичною прохідністю та приголомшливим пробігом на одній заправці.

Про це повідомляється на офіційному сайті британського автовиробника. Нагадаємо, що компанію Fering заснував у 2019 році досвідчений інженер Бен Скотт-Геддес, який раніше займався розробкою суперкарів у McLaren, BMW та Ferrari.

НОВИНИ, ТЕСТ-ДРАЙВИ, ОГЛЯДИ: ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ TELEGRAM-канал УКРАЇНА ЗА КЕРМОМ. ВСЕ ПРО АВТО

Fering PioneerНовинка з гучною назвою Pioneer – це рамний позашляховик, рама та несуча частина кузова виготовлені з алюмінієвих профілів, посилених композитними панелями. Тому і заявлена маса позашляховика становитиме всього 1,5 тонни. І рівно стільки ж – вантажність.

Fering PioneerГабаритні розміри: 5526х2000х1974 мм при штатному дорожньому просвіті у 435 міліметрів. При подоланні бездоріжжя кліренс можна збільшити до 800 мм, а при їзді асфальтом – зменшити до 300 мм. Розробники стверджують, що Pioneer зможе видертися на 60-відсотковий ухил, переїхати через перешкоду у півметра та подолати брід глибиною 1,5 м. Автомобіль також отримав колісні редуктори та величезні 22,5-дюймові позашляхові шини.

Fering PioneerPioneer оснащений гібридною силовою установкою послідовного типу: два електродвигуни (по одному на вісь) сумарно розвивають крутний момент у 800 Нм (потужність поки невідома). Розташований спереду компактний біодизельний ДВЗ потужністю 95 к.с. механічно не пов’язаний з колесами та використовується як генератор електроенергії, що накопичується в буферній батареї. Хоча запас ходу на електротязі складає лише 80 км, у гібридному режимі з повним паливним баком позашляховик зможе проїхати близько 7000 км на одній заправці с максимальною швидкістю до 125 км/год.

Fering PioneerПерший прототип вже успішно завершив цикл виснажливих випробувань, після цього його модернізують та випустять ще два прототипами – вони й будуть використані для фінальних випробувань перед початком серійного виробництва.

У продаж Fering Pioneer надійде у 2024 році. Позашляховик коштуватиме близько 150 тис. фунтів стерлінгів ($180 000). На сайті автовиробника вже відкрито приймання попередніх замовлень.

ЧС-2022 у Катарі: футбольні зірки та їхні дивовижні автомобілі

Skoda представила яскравий позашляховик потужністю 300 к.с.

Майже 200 конячок: Kia запропонувала молоді недорогий кросовер

Додати коментар