Друг України та справжній чемпіон: Себастьян Феттель залишає Формулу-1

0
432
Vettel Ukraine
-->

Чотириразовий чемпіон світу Себастьян Феттель, який підтримав Україну та засудив російську агресію, оголосив про завершення спортивної кар’єри у Формулі-1.

Всі свої титули німецький пілот завоював, виступаючи за команду Red Bull у 2010-2013 роках, став наймолодшим чемпіоном в історії “Королівських перегонів”. У 2015 році Себястьян перейшов у Ferrari: у складі італійської команди він двічі вигравав “срібло” чемпіонату й ще раз — “бронзу”. Всього на його рахунку 53 перемоги в Гран-Прі Формули-1.

Vettel UkraineНапередодні Гран-Прі Угорщини, Феттель, який зараз виступає за Aston Martin, досить несподівано оголосив про завершення гоночної кар’єри у Формулі-1. Своє рішення 35-річний пілот та батько трьох дітей пояснив бажанням проводити більше часу зі своєю родиною.

З самого початку війни Себастьян Феттель активно підтримав Україну та засудив російське вторгнення. Одним із перших він виступив з вимогою скасувати Гран-Прі росії, став організатором антивоєнної акції пілотів та прикрасив свій гоночний шолом українським прапором і антивоєнними гаслами.

Vettel UkraineЛьюїс Хемілтон, семиразовий чемпіон світу: “Себ, для мене було честю називати тебе своїм суперником і ще більшою честю називати тебе своїм другом. Завдяки тобі цей спорт став кращим, ніж був до тебе. Не сумніваюся, все, що чекає на тебе далі, буде цікавим, значущим та корисним. Люблю тебе, хлопче”.

Аналоговнєт: у росії відкрили трасу для Формули-1

Формула-1 розірвала контракт на трансляції у росії

$192 млн на 20 человек: названы зарплаты гонщиков Формулы-1 в 2022 году

Додати коментар