1400 сил та 1,5 секунди до сотні: перший електрокар Benley кидає виклик Tesla Roadster

0
927
Bentley EXP 100 GT
-->

Перший серійний електромобіль Bentley, який дебютує у 2025 році, буде вдвічі потужніше нинішнього Continental GT Speed з 12-циліндровим двигуном.

Про це генеральний директор британської марки Адріан Холлмарк розповів порталу Automotive News Europe. За словами топ-менеджера електрична новинка розвиватиме близько 1400 к.с. і зможе розганятись з місця до 100 км/г за півтори секунди. Нагадаємо, що зараз найпотужніша модель Benley – Continental GT Speed, чий шестилітровий W12видає 659 к.с. та прискорюється до сотні за 3,6 секунди.

Новини, тест-драйви, огляди: підписуйтесь на наш Telegram-канал

Bentley EXP 100 GT
Концепт Bentley EXP 100 GT

На думку Холлмарка, для майбутніх покупців набагато важливіше, щоб їх Bentley зміг з легкістю здійснювати обгони, стрімко прискорюючись з 30 до 150 миль на годину (48-241 км/год). Але власник “електричної ракети” за бажанням зможе регулювати прискорення, збільшивши час розгону до 2,7 секунди.

Bentley EXP 100 GTТакож голова британської марки підтвердив, що перший електромобіль Bentley збудують на платформі PPE спільної розробки Audi та Porsche. Серійний випуск новинки заплановано на 2025 рік. Повністю перехід на електромобілі завершиться до кінця десятиліття.

Из Bentley Continental получился роскошный танк

Для элитного картофеля: роскошный Bentley стал грузовиком

Електрокари атакують: названо найпопулярніші автомобілі в Європі

Додати коментар