Формула-1 скасувала Гран-Прі Росії та відмовилася від російського спонсора

0
822
Formula1
-->

Організатори чемпіонату Формули-1 офіційно оголосили про скасування російського етапу чемпіонату, а команда Haas вирішила припинити відносини з титульним спонсором – «Уралкалієм».

«Формула 1 завжди ставила за мету об’єднувати людей і народи. Ми стежимо за розвитком подій в Україні зі смутком і сподіваємось на мирне вирішення нинішньої ситуації», – йдеться у заяві. «FIA, Формула-1 та представники команд обговорили ситуацію і дійшли спільної думки, що за нинішніх обставин проведення Гран-Прі Росії неможливе».

Раніше їхати на російський етап відмовилися чинний чемпіон світу Макс Ферстаппен, дворазовий чемпіон Фернандо Алонсо та чотириразовий чемпіон Себастьян Феттель.

Американська команда Haas вирішила припинити відносини зі своїми титульними спонсорами – російською компанією «Уралкалій». Усі юридичні питання будуть вирішені наступного тижня. За словами голови команди Ґюнтера Штайнера, «є й інші джерела фінансування».

Nikita-MazepinІронія полягає в тому, що за умовами спонсорського контракту за команду має виступати син голови «Уралкалію» Микита Мазепін.

Якщо контракт зі спонсором буде розірвано, Haas має право розлучитися з російським пілотом. Штайнер уже навіть назвав можливого кандидата на заміну – онука дворазового чемпіона Формули-1 П’єтро Фіттіпальді.

$192 млн на 20 человек: названы зарплаты гонщиков Формулы-1 в 2022 году

Бешеные деньги: названа стоимость постов в Instagram знаменитых гонщиков

Додати коментар